lauantai 22. tammikuuta 2011

kohti hyvää oloa...
Innostuin anonyymi Terhin kysymyksestä LCHF- dieetistäni niin, että ajattelin tehdä asiasta päivityksen. Kokeilin viime kesänä-syksynä LCHF dieettiä ja oloni muuttui kyllä pirteämmäksi (voi olla plasebo vaikutuskin) mutta parasta oli että makeanhimo katosi ja oloni oli kylläinen, painokin vähän laski.

Aloitin syksyllä työt paikassa, missä en voi dieettiä noudattaa. Toisaalta huomaan nytkin kuinka säännöllinen, tavallisen ruuan syöminen vaikuttaa samalla tavalla ja eniten uskon kuitenkin Arvo Ylpön sanoihin "kun syöt kaikkea vähän, et tee suuria virheitä". Kun kiellämme itseltämme jotain, se jossain vaiheessa yleensä kostautuu. Tällä tarkoitan että kun syömme kunnon perusruuan -5 ateriaa päivässä-millä täytämme vatsamme ja sallimme itsellemme ne mieliteot mitä tulee (ja silloin niitä tulee huomattavasti harvemmin ja määrällisesti pienempinä kun olemme syöneet kunnon ruuan).

Minulle dieetti tarkoittaa muutaman kilon painon pudotusta kesäksi, kropan kiinteyttämistä ja vielä enempi sitä että usein olokin piristyy ja on kivempi. Ja vaikka minun ei ole koskaan nuorempana tarvinnut painoa miettiä, niin huomaa että +35 ja maan vetovoima on alkanut tehdä tehtävänsä. Liikuntaa olen harrastanut aina, viime vuosina eniten kuntosaleilla body pumpia, compactia ja attackia. Selkäongelmien takia olen joutunut niitä vähentämään, mutta parhaat tulokset lihasten kiinteytyksessä olen mielestäni saanut
callaneticsillä. Innostuin siitä viime keväänä, kun näin millaisia ihmeitä siskoni sillä teki muutamassa kuukaudessa. Callanetics perustuu toistoihin, ja vaikuttaa eniten käsivarsiin, rintalihaksiin, vyötäröön, vatsaan ja pakaroihin. Ja kun kroppaansa saa kiinteämmäksi, ei painollakaan ole niin väliä. Ja kun huomaa kiinteytyksen tulokset motivaatio kasvaa. Väkisin ei saa mitään väännettyä. Litteä vatsa, hyvät pakarat ja ryhti, mitäs sitä muuta:) Kyllä siitä mieli piristyy ja itsetuntokin nousee!

Eniten haluan nyt kuitenkin korostaa sitä, että mielestäni kropan kiinteytymisessä(painon pudotuksessa) ja liikunnassa on tärkeintä se hyvä olo ja tyytyväisyys itseen, mikä siitä tulee ja siten heijastuu muuhunkin ympäristöön. Sillä kuinka itsensä kokee on niin suuri merkitys hyvinvointiin!

P.S Kiitos Maria tunnustuksesta!

2 kommenttia:

FanniAuroora kirjoitti...

uuups, mitä vinkkisi tuosta jumpasta saikaan aikaan...
huomasin huutavani huutonetistä kirjan ja videon...
hih, jääpä nähtäväksi kuinka mun käy, rapakunnossa kun olen=)
Mutta kiitos innostavasta vinkistäsi!

Willa Rosa kirjoitti...

FanniAuroora: Kiva että innostuit. Eikä aluksi kannata yrittää kahlata koko ohjelmaa läpi että innostus lopahtaa, siinä on muutama hyvä perusliike ja kun niillä huomaa tulokset niin voi sitten lisätä likkeitä. Juttelin just siskoni kanssa ja hän sanoi, ettei voi käsittää kuinka näin tehokas ohjelma ei ole saanut suurempaa suosiota.