keskiviikko 17. marraskuuta 2010

joulun kranssitOlen alkanut miettiä jouluisia asetelmia ja kransseja. Sammaleet ja puolukanvarvut jäivät lumen alle ja toivotaan ettei lumi nyt enää sula. Mutta nyt täytyy keksiä muita juttuja. Pentikistä löysin kauniin, aidon näköisen "vanamokranssin". Olen nähnyt kranssiohjeita vanamosta, mutta en ole ikinä sitä aitona löytänyt.


Täytyy vielä laittaa kuva viime joulun sammalsydämistä, jotka taitavat tänä vuonna jäädä haaveeksi. Jotain muuta kivaa täytyisi keksiä... Onko teillä jo valmiit suunnitelmat ja kivoja ideoita?

8 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Upea kranssi!
Oletko itse tehnyt nuo sammalsydämet? Ihanat!!
Miten tuollaiset saa aikaiseksi? :)

Henrietta kirjoitti...

Vähänkö makeet ja kunnon kokoiset, ei mitään pikku piiperrystä. Itse en ole jouluihminen joten en valmistele mitään, taidan olla vähän tylsä sen suhteen mutta en näe oikein pointtia koko hommassa sama kun valmistelis juhannusta kaksi kuukautta. Tykkään kyllä ihastella muiden laittamista ja varsinkin jos itse väkrätään jotain kivaa. Odottolen mielenkiinnolla inspiraatiotasi mitä kivaa keksit:)

hurmaava kirjoitti...

Ihanat kranssit!
Ja nuo sammalsydämet... tahtoo kans samanlaiset.. eli Christinaa
lainaten , miten tuollaiset saa aikaiseksi?
Laiskana ostan yleensä joulumessuilta kranssit.

Willa Rosa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Willa Rosa kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tässä Christinalle ja Hurmaavalle sydänten teko-ohjeet:leikkasin kanaverkosta kaksi suunnilleen sydämen muotoista kappaletta. Sammalmattoja molemmille puolille "oikea puoli" verkkoa vasten. Aika paksut tulee jo niin mutta voi heitellä jotain sammaljämiä väliin. Sitten laitoin oksia tukevoittamaan sydämiä että pysyvät muodossaan. Korkein oli varmaan metrin verran, että helposti taittuu jos ei ole tukea. Puolet taitetaan vastakkain ja kanaverkon reunat yhteen. Ei vaikeaa mutta vähän sotkuista hommaa ja kädet on verillä.
Henrietta:Olen kyllä jotenkin samaa mieltä, mutta minua joulun tunnelmointi piristää tässä pimeydessä. Tammikuussa haluaisin sitten kyllä talviunille:)

Christina kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Nyt lumi peitti täälläkin maan, mutta kokeilen tätä kyllä jossain vaiheessa. =)

Ainosofia kirjoitti...

Samanlainen kranssi löytyy meiltäkin ja on mielestäni harvinaisen kaunis ettei sitä voinut olla ostamatta :)

Willa Rosa kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Christina: Sammalsydämet ovat vielä kauniimmat luonnossa kuin kuvissa.
Ainosofia: Kranssi oli kaunis, harvoin ihastun näihin "keinotekoisiin".
Mukavat viikonloput!